Simpel Innoveren

Iedereen ervaart het, IT-organisaties zijn volop in beweging. De opkomst van nieuwe technologische gamechangers enerzijds en moderne business toepassingen anderzijds zetten alles in beweging. Eigentijdse organisaties gaan wendbaar om met de snel veranderende specificaties van de business, adapteren lenig ontwikkelingen in het eigen vakgebied, bieden een toekomst voor nieuwe generaties IT-ers, zorgen voor een korte time-to-market en garanderen ook nog eens de continuïteit!

Eens in de paar jaar een project uitvoeren om de organisatie te verbeteren is niet meer toereikend. Het optimaliseren van de organisatie in al zijn facetten vereist nu meer dan ooit een continu karakter. De organisatie richt zich op een toekomstbeeld, als een richtpunt voor alle te zetten verbeterstappen. De opgedane ervaringen gaandeweg het traject leidt tot nieuwe kennis, het bijstellen van het toekomstbeeld en inzicht in de benodigde volgende stappen. Was verbeteren ooit een project, met een start en eind, is het nu meer een ontdekkingsreis: de innovatiereis.

HCS begeleidt organisaties in hun innovatiereis. Hierbij gebruiken wij:

Ons kompas – De aanpak bestaat uit het helder hebben en houden van drie beelden (toekomstbeeld, huidige situatie en doelsituatie) en het doorvoeren van verbeteringen met behulp van Community Driven Innovatie.

Ons roer – Veranderingen zijn alleen succesvol als ze evenwichtig zijn. Met onze holistische benadering houden we de volgende aspecten in het vizier: strategie, organisatie, financiën, werkwijze, leiderschap, kwaliteit en last but not least de mensen en de mindset.

"Innoveren doe je alleen als het ook waarde oplevert."

"​Willen, Durven, Doen vormen de pijlers voor succesvolle innovatie"

Jan Buurman
Managing Consultant

Kort en Krachtig

Uitdaging

Blijvend voldoen aan de veranderende eisen aan de organisatie.

Oplossing

Innovatiereis: Continu verbeteren met Community Driven Innovatie

Waarde

Uw organisatie op koers met ons kompas en roer

Inspiratie

Herkenbaar?

Dit filmpje toont een ietwat absurdistische weergave van aangeleerde hulpeloosheid. Een man en een vrouw zitten ‘vast’ op een defecte roltrap en voelen zich afhankelijk van externe hulp om hen te ontzetten. Daar waar ze gewoon zelf de roltrap omhoog of naar beneden kunnen lopen. Absurdistisch? Aangeleerde hulpeloosheid komen wij ook bij organisaties tegen die het moeilijk vinden om een stap te zetten richting verandering.

Agile en DevOps

Nog nooit was de wereld van IT zo volop in beweging als nu!  Traditionele denkwijzen en manieren van doen worden massaal aan de kant gezet en ingeruild voor nieuwe. De afgelopen twee jaar horen we vooral DevOps. Na het succes van Agile Development gaan we nu met DevOps de gehele IT Value Cycle optimaliseren. Maar waarom? En waarom nu? DevOps is veel meer dan Continuous Delivery en het bij elkaar in één team zetten van ontwikkelaars en beheerders.

Meer Informatie

Op basis van onze jarenlange ervaring en nieuwe mogelijkheden in de markt hebben we een Quick-Scan ontwikkeld om verbeteringen voor uw organisatie in kaart te brengen.
Het resultaat van de Quick-Scan is een op maat gemaakte Klant-Succes-Case op één A4.