Van Oracle naar Open Source (Openshift, JBoss, Postgres)

Voor een grote verzekeraar heeft HCS Company in haar managed service omgeving een proof of concept gerealiseerd waarin Red Hat OpenShift is gebruikt als basis voor de migratie van een van de (legacy) Java applicaties. Van een Oracle platform (zowel database als weblogic) zijn gemigreerd van Oracle naar Open Source. Hiermee verkleint deze organisatie haar afhankelijkheid van Oracle als software vendor en migreert ze bestaande applicaties naar moderne, container gebaseerde architectuur.

About the Author

Klaas-Pieter is gespecialiseerd in het bedenken, bouwen en implementeren van oplosssingen gebaseerd op Open Source. Door zijn studie Technische Informatica heeft hij een basis gelegd voor zijn technische skills.
Na zijn studie heeft Klaas-Pieter Enterprise Content Management en eCommerce oplossingen gebouwd op basis van Open Source technologie├źn als Perl, Python, Java, PHP en web frontends en frameworks als JavaScript, XML, XSLT, Angular en React. Hij heeft het Open Source e-commerce bedrijf AK-Webdesign opgericht (o.a. bekend van hotels.nl en fineartamerica.com) en raakte ge├»ntrigeerd door Linux distributies van Red Hat, SUSE, CentOS, Fedora, Ubuntu.