Technisch Ketenbeheer

jul 08

HCS Company beheert voor een grote semi-overheidsorganisatie de business critical applicaties, gebruikt door 17.000 interne medewerkers. Een deel van deze applicaties is voor burgers beschikbaar via Internet en heeft miljoenen hits per maand.

Door hun grondige kennis van de klantorganisatie, bedrijfsprocessen, applicaties en de technische infrastructuren zijn de specialisten van HCS Company in staat om optimale beschikbaarheid en veranderbaarheid te garanderen. Daarnaast voeren we verbeteringen in efficiëntie door, waardoor er minder correctieve releases nodig zijn en minder verstoringen in productie voorkomen.

Waarom maakt HCS hier het verschil? Omdat wij ons richten op de integrale keten en niet op individuele componenten. Voor de business en de gebruikers telt maar één ding: hij doet het of hij doet het niet. En of dat nou komt door een storing op de werkplek, het netwerk of een server die niet beschikbaar is het datacenter, dat doet er niet toe. Alleen als de integrale keten volledig beschikbaar is werken de bedrijfsprocessen zoals het hoort. Bij verstoringen ontstaat er digitale werkloosheid voor de medewerkers van onze klant. Dat is kostbaar. Want de tijd dat een medewerker het papieren archief kon gaan bijwerken bij niet-beschikbaarheid van ICT ligt inmiddels ver achter ons.

HCS beheert de integrale keten voor maar beheert niet noodzakelijkerwijs alle individuele componenten en dat hoeft ook niet. Want op gebied van applicaties en ICT infrastructuren is veel uitbesteed aan gespecialiseerde leveranciers die applicaties onderhouden, netwerk en werkplek beheren of Cloud infrastructuren ter beschikking stellen om applicaties in te hosten. De HCS specialisten leveren dagelijks toegevoegde waarde door hun inzicht en overzicht op de samenhang van al deze diensten in de integrale keten. Bij verstoringen stellen zij snel vast welk deel (of delen) van de keten worden geraakt en bepalen zij welke component(en) verantwoordelijk zijn voor de verstoring door inhoudelijke kennis van het totale businessproces en de invloed op dit proces door applicaties en infrastructuren. Na vaststelling van de oorzaak van het probleem kan vervolgens snel de leverancier worden ingeschakeld die het beheer hierover voert om het op te lossen.

Voor onze klant heeft een wijziging vaak impact op meerdere applicatie- en infrastructuur componenten omdat alles met alles samenhangt. Een nieuwe release van een business applicatie kan gevolgen hebben voor de werkplek (bijv. een aangepast package), een poort die op de firewall moet worden opengezet vanwege een nieuwe koppeling met een andere applicatie of nieuwe functionaliteit die is toegevoegd met impact op de belasting van servers in het data center. Door multi vendor change decompositie maken de HCS specialisten de impact op de totale keten inzichtelijk op basis waarvan een integraal change plan word opgesteld om alle relevante wijzigingen door te voeren die ervoor zorgen dat de integrale technische (applicatie) keten blijft werken. Van werkend naar werkend!