Migraties

Technologische vernieuwingen volgen elkaar in rap tempo op. ICT wordt steeds belangrijker zowel in ons professionele als in ons privéleven. Er wordt ook wel gezegd: ‘elk bedrijf is of wordt een ICT bedrijf’. Er is blijvend behoefte aan de migratie van oude naar nieuwe technologie. Deze wereld is complex, maar kan ook weer eenvoudig gemaakt worden. Door niet over de gehele linie het ICT landschap te willen veranderen maar slechts op een aantal kerngebieden.

Hoe helpen wij bij migraties?

We geloven in fijnmazige verandering. Op zes specifieke gebieden helpen we u om de eenvoud terug te brengen door middel van migraties. Of het nu gaat om Innoveren, online Samenwerken, het verbeteren van van Processen of het ontsluiten van Data. Ook het Technisch Beheer dat komt kijken bij migreren en het leveren van Flexibel Personeel vereenvoudigen wij graag voor u. Door kleine stappen te zetten in de vorm van migraties bent u in staat om grote transformaties te realiseren.

Geautomatiseerde Analyse 

Door middel van geautomatiseerde tooling zorgen we voor een compleet beeld van de te migreren omgeving. Afhankelijk van de oplossing kiezen we daarbij de best passende tools. Bij een migratie van Weblogic of Websphere naar JBoss gebruiken we "Windup", en voor de migratie van een Lotus Notes omgeving kiezen we voor andere -geautomatiseerde- analyse tooling om te komen tot een complete weergave van de te migreren omgeving. 

Migratie Aanpak

Doordat onze migratie aanpak in alle oplossingen gebruikt wordt, zijn we in staat om migraties goed gecontroleerd uit te voeren. We beginnen met een analyse van uw huidige situatie, die we in dertig dagen afronden. Vervolgens laten we met een proof-of-concept daadwerkelijk zien hoe we voorstellen uw uitdaging aan te gaan. Zien is geloven noemen we dat. Daarna stellen we samen een roadmap op. Als iedereen tevreden is over de uitkomsten van proof-of-concept en de roadmap in uw organisatie gedragen is, starten we de migratie.

Klantcases

Meer Informatie

Op basis van onze jarenlange ervaring en nieuwe mogelijkheden in de markt hebben we een Quick-Scan ontwikkeld om verbeteringen voor uw organisatie in kaart te brengen.
Het resultaat van de Quick-Scan is een op maat gemaakte Klant-Succes-Case op één A4.